Grupul de iniţiativă

Adrian Tătar (detalii)

AdrianTatar Sunt născut in Arad, în vara lui ’78, luna iunie, ziua 28.
Şcoala primară, generala si liceul le-am început la Liceul Industrial nr. 12, Miron Constantinescu şi le-am terminat la Liceul Elena Ghiba Birta, in Arad. Studiile universitare si postuniversitare le-am urmat la U.P.T.- Facultatea de Construcţii.
M-am angajat imediat dupa terminarea studiilor la o firmă de construcţii în Timişoara. După ce s-a născut primul copil (2004) am decis să mă întorc acasă, unde îmi este locul şi unde intenţionez să trăiesc şi să imi desfăşor activitatea.
Un an şi jumătate am lucrat ca angajat în Primăria Comunei Vladimirescu după care, în 2006, am înfiinţat o companie care are ca obiect de activitate prestarea de servicii de inginerie, companie în cadrul căreia activez şi acum.
După mai bine de un deceniu în câmpul muncii am ajuns la trista răscruce: emigrarea sau implicarea. Am ales cea de-a doua variantă abia după ce am intrezărit o licarire intr-un grup care întelege că are datoria să se implice: ALTERNATIVA DE VEST.

Claudiu Lucian Cighirean (detalii)

Claudiu Cighirean Alternativa De VestM-am născut pe 22 Iulie 1981 în Arad ( pe strada Episcopiei ) , copilăria mi-am perecut-o în satul Mâsca comuna Șiria , și am avut o copilărie superbă.
Sunt divorțat şi recasătorit , am 2 copii , o fetița de 9 ani si un băiețel de 3 ani jumate.
Am urmat clasele I – VIII la Colegiul Național Elena Ghiba Birta . Liceul l-am urmat la Industrial 2 Iuliu Maniu . În 2000 am urmat cursurile Universitații de Vest Vasile Goldiș , Facultatea de Finanțe , profilul Contabilitate şi Informatică de Gestiune . Am terminat cei 4 ani dar fără licență.
Primul loc de muncă l-am avut la Seca distribution  , asta se întâmpla pe la 22 de ani , pe funcția de agent vânzări  . De atunci am mai trecut pe la mai multe firme de acelaşi profil , unde am participat la diferite training-uri , team building-uri , conferinte de vânzări , training-uri de comunicare . În prezent lucrez la Simba Invest pe divizia non-food ca și consilier vânzari pentru județul Arad.
Am început de la 18 ani să cochetez cu politica . Am fost membru de partid al PD , unde nu am avut nici o funcție.  Dupa 4 ani mi-am dat demisia și împreună cu un prieten am inceput să strângem semnături  pentru înființarea unui nou partid , mai exact F9 . Un proiect foarte bun plecat din București , dar care nu s-a mai materializat. În 2015 am zis că nu se mai poate așa , ok am înțeles că a făcut multe , dar trebuie sa mergem mai departe, și la propunerea lui Mircea Pereș , împreună cu câțiva prieteni am mers la singurul partid din Arad la care am crezut noi că o să putem face ceva , mai exact PC . Dupa câteva luni am plecat , ne-am dat seama că nu se poate . Nici măcar nu am fost membru de partid . A urmat M10 , strângere de semnături , înființare de asociație , tot împreuna cu aceiași prieteni  . Nici aici nu am reușit performața de a fi membru de partid deoarece am plecat înainte ca el să ia naștere.
În cele din urma , eu și acei prieteni  am zis că trebuie să plecăm de la zero . Să facem noi un partid local , astfel a luat naștere ALTERNATIVA DE VEST , unde sunt unul din membrii fondatori.
Iar dacă ești în asentimentul meu , vrei sa faci ceva , ceva bun pentru tine , dar mai presus pentru comunitatea unde traiești , ia atitudine și HAI ALĂTURI DE NOI . Nu îți trebuie pile , doar VOINTA .

Ioan Mircea Pereş (detalii)

MirceaPeres M-am născut la data de 20 octombrie 1978, în orașul Carei, județul Satu Mare. Mama mea se întorcea de la Satu Mare la Arad, unde avea domiciliul și unde am fost conceput, și nu se aștepta să îmi doresc să vin pe lume la numai 7 luni.
Am urmat clasele I – IV la Scoala Generală nr. 2, iar clasele V – VIII la Generală nr. 22. Liceul l-am urmat la Vasile Goldis –  clasele IX – X, respectiv liceul Iuliu Maniu –  clasele XI – XII. În anul 1997 am început să urmez cursurile Universității ”Vasile Goldiș”, Facultatea de Stiințe juridice iar în 2001 am terminat studenția. În anul 2002 am susținut examenul de licență la Universitatea ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, întrucât, la vremea respectivă, Universitatea Vasile Goldiș nu era acreditată să susțină examenul de licență cu personalul propriu așa că a trebuit să susțin licența la o universitate de stat.
Am urmat serviciul militar care a fost executat tocmai la Slatina la unitatea militară ”Nicolae Golescu”.
Primul loc oficial de muncă a fost la SC Viterra Energy Sistem  SRL în anul 2004 iar următorul loc de muncă a fost la Primăria Arad. Am fost angajat al Primăriei Arad între anii 2005 – 2012. În anul 2011 am fost ales președinte al sindicatului angajaților din Primăria Arad. În această calitate am avut un conflict deschis cu primarul orașului, șeful meu, adică. După ce acesta m-a invitat în biroul dânsului pentru a mă apostrofa pentru munca de la sindicat am avut surpriza să îl văd pe acesta (Gheorghe Falcă) ridicând mâna să mă lovească.
O perioadă, 2011 – 2012, am fost angajat al Euroconsult SPRL după care am decis să demisionez și am achiziționat părțile sociale ale SC Eidos Consulting SRL, societate profesională cu obiect unic de activitate ”asistență juridică” ceea ce constituie și locul meu de muncă actual.
Am doi copii, o fetiță de 4 ani respectiv un băiat de 6 ani  și, în prezent, sunt separat de mama acestora. Încerc zilnic să îmi petrec măcar o oră cu copiii, ei fiind principalul motiv pentru care am decis să intru în politică.
În anul 2015 am decis că nu pot să mai văd Aradul în starea în care este și am hotarat că ai mei copii trebuie să aibă o șansă de a trăi într-o țară, într-un oraș normal. La vremea respectivă legea nu permitea înființarea unui partid cu trei membrii așa că am discutat cu un grup de prieteni care aveau aceleași idealuri, să mergem la un partid, să schimbăm ceva din interiorul sistemului. Am aterizat la PC unde am realizat foarte repede (în două luni) că nu avem nicio șansă. De precizat că niciunul nu am fost membrii ai PC (pe verificate). Am crezut că o nouă forță este o șansă pentru noi și am încercat să înființăm M 10 Arad (partidul Monicăi Macovei). Am rămas dezamăgit de luptele interne și de modul în care se înțelegea politica în respectiva structură. Între timp s-a modificat legislația și este permisă înființarea unui partid cu trei membri așa că am decis să mergem pe cont propriu fără comandă de la centru fără interferențe fără alianțe…doar NOI. Așa a apărut ALTERNATIVA DE VEST.

Ovidiu Alin Preda (detalii)

Ovidiu Preda Alternativa De VestM-am născut la data de 9 martie 1982 în Arad. Mi-am petrecut copilăria şi adolescenţa în jurul blocului Y13, scara C, apartament 8. Am avut parte de o copilărie fericită şi de părinţi minunaţi. Am urmat clasele I-VIII la Şcoala Generală nr. 18, iar din anul 1996 am început studiile liceale la Liceul Forestier secţia sculptură în lemn. Din punct de vedere profesional am ales să merg pe urmele tatălui meu, astfel că am hotărât să urmez cursurile Universității De Vest Vasile Goldiș, Facultatea de Ştiinţe Economice specializarea Contabilitate şi informatică de gestiune. În timpul facultăţii am făcut parte din organizaţia de tineret P.D. Am fost propus pentru funcţia de Secretar Departament Organizare (nici eu nu ştiu de ce) în cadrul Biroului Permanent P.D Arad însă am refuzat această funcţie şi am părăsit  la scurt timp definitiv acest partid. Realizasem pentru prima dată că politica poate căpăta nuanţe cenuşii daca este practicată de persoane cu interese meschine, iar scopul meu era altul.
Am absolvit facultatea în anul 2004, am continuat apoi studiile post-universitare în domeniul auditului şi a epertizei contabile. Pe perioada definitivării studiilor am obţinut primul meu loc de muncă în cadrul societăţii comerciale Soft Net Consulting, firmă care desfăşoară activităţi de consultanţă în domeniul IT. Cu toate că îmi doream să merg in armată, la finalizarea studiilor (2006) serviciul militar obligatoriu a fost eliminat.
În 2006 am înfiinţat împreună cu un prieten o societate comercială, societate care imi asigură un loc de muncă şi în prezent.  Prin anul 2013 am încercat o colaborare cu F9 (un partid care nu s-a mai născut), însă nu am continuat colaborarea din motive care ţin de principii şi simţ moral. Nu sunt căsătorit şi nici în viitor nu voi schimba acest statut, însă iubesc si sunt iubit de o frumoasă fată care mă susţine în tot ce fac de mai bine de 6 ani. Anul 2015 a fost anul în care am început să mă implic în proiectul A.D.V alături de un prieten vechi, fiind parte a comitetului de iniţiativă pentru înfiinţarea Partidului Alternativa De Vest. Am ales să mă implic întrucât consider că este singura variantă prin care mai putem salva ceva din ceea ce se pierde în fiecare zi în care nu ne implicăm.

Membri Alternativa De Vest