Nou abuz grosolan Primaria Arad la adresa chiriasilor ANL

Publicat in: Comunicate

Sigla Alternativa De Vest

La sediul Partidului Alternativa De Vest s-au prezentat mai multi cetateni, locatari ai blocurilor ANL, notificati de Primaria Arad sa se prezinte la institutie in vederea semnarii unor acte aditionale prin care li se măreste chiria retroactiv, cu motivarea ca asa prevede un act normativ indicat de acestia.

14114512_10154502704744297_1643757381_o

Dupa ce am studiat actele normative invocate de Primaria Arad, putem sa afirmam cu tarie ca se comite un abuz grosolan la adresa unei clase sociale care in mod normal este o clasa defavorizata tocmai prin criteriile de atribuire a acestor apartamente ANL. Primăria Arad doreste modificarea chiriei in sensul ridicarii valorii acesteia cu aproximativ de 2,5 ori. Adică, daca un chirias ANL, ocupant al unui apartament cu două camere, achita 150 lei lunar, prin noul act aditional chiria se mareste la 450 lei ceea ce se apropie de valoarea regasita pe piata libera imobiliara. Este adevarat ca hotararea de majorare a chiriilor a fost luata de Guvernul Romaniei dar aceasta nu poate fi aplicata retroactiv si mai mult aceasta nu se aplica contractelor de inchiriere deja semnate.

14045339_10206682297435128_1292393784_o

Adresăm public Primariei Arad solicitarea de a explica cum au inteles angajatii institutiei principiul neretroactivitătii legii civile consacrat de Constitutie si cum de unde au dedus că un contract civil poate fi modificat, in mod unilateral, pe parcursul derularii acestuia ?

14139172_10154521374644297_551627954_o

Nu intelege oare Primaria Arad ca sarcina acestei structuri este aceea de a proteja si de a ajuta cetătenii orasului de a veni in intampinarea nevoilor acestora si nu aceea de a pedepsi si de a-i asuprii ? Oare nu este evident ca relatia Primarie – Cetatean trebuie sa fie una de respect reciproc si una de colaborare nu una de indiferenta, de stapan – sclav  ?

Asemenea abuzuri sunt cu atat mai grave cu cat ele se savarsesc impotriva unor oameni cu posibilitati materiale reduse, persoane provenind din case de copii sau persoane cu handicap care deseori nu au posibilitatea de a se apara.

Alternativa de Vest nu va tolera acest nou abuz grav la adresa cetatenilor si intentioneaza sa se opuna aceastei noi ilegalitati flagrante a Administratiei Locale.

In acest sens solicitam tuturor cetatenilor aflati in aceasta situatie sa ne contacteze direct la sediul de pe b-dul. Decebal, nr. 3, ap.3 , Arad sau pe email : alternativadevest@gmail.com pentru a face front comun acestui abuz.

 

Acuma ai o Alternativa !

 

Cu stima,

Alternativa De Vest

1 Comment

  1. Un ANL-ist
    august 31, 2016

    Lasa un raspuns

    Probabil ca aveti dreptate cu neretroactivitatea legii, dar s-ar putea sa nu aveti sustinere din partera tuturor ANL-istilor, in special a celor de pe Voinicilor. Chiriasilor de peste 35 de ani, din blocurile ANL mai noi, li se aplica un nivel al chiriei care ulterior s-a redus si le-a fost restituita diferenta tot de la data intrarii in vigoare a HG 251/2016. Deci, unii au de dat bani, altii au luat. Eu am luat bani si daca trebuie sa-i restitui din cauza voastra sigur nu va votez la parlamentarele din iarna si-mi va parea rau ca v-am votat la localele din primavara. Chiar daca aveti dreptate in ceea ce sustineti. Asta e, politica e o c_rva.

Lasa un comentariu


Poti sa folosesti aceste marcaje si atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*